Pic

Waarom wij Laravel gebruiken

Morning Rise creëert op maat gemaakte web applicaties voor bedrijven. Vaak gaat het hierbij om applicaties waarbij verschillende diensten aan elkaar gekoppeld moeten worden. Morning Rise heeft besloten om een standaard PHP framework te gebruiken. Wij kozen hiervoor Laravel.

Wat is Laravel?

Laravel is een open-source PHP framework gemaakt door Taylor Otwell. Het doel van Laravel was om een geavanceerde versie te maken van het populaire CodeIgniter framework. CodeIgnitor had bijvoorbeeld geen standaard opties voor authenticatie en autorisatie. De eerste versie van Laravel bevatte daarom veel ingebouwde ondersteuning voor allerlei handige functionaliteit.

Door de jaren heen is Laravel steeds groter geworden. Omdat Laravel inmiddels erg uitgebreid is, is er een kleinere versie uitgekomen genaamd Lumen. Deze versie kan gebruikt worden voor simpele websites. Wanneer een Lumen installatie toch te ‘eenvoudig’ is en niet alle gewenste functionaliteiten bevat, kan er eenvoudig geüpgraded worden naar het volledige Laravel framework.

Hoe kwamen wij bij Laravel terecht?

Natuurlijk hebben wij veel soorten frameworks uitgeprobeerd en bestudeerd voordat wij uitkwamen bij Laravel. Wij hebben bijvoorbeeld gekeken naar de frameworks CodeIgniter, Symfony, Zend en CakePHP. Voor al van deze frameworks geldt: een sterke community. Echter vonden wij de documentatie van deze frameworks niet erg duidelijk, ze waren rommelig of het was niet duidelijk hoe je iets aan moest pakken. Na wat test-projecten met deze frameworks waren we het erover eens dat Laravel hét framework werd dat Morning Rise zou gaan gebruiken.

De voordelen van Laravel

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Laravel staat voor eenvoud. De documentatie, de manier waarop alles is uitgelegd, de opbouw van het framework, de handige ingebouwde functionaliteiten, etc. We kunnen nog wel even doorgaan met wat wij zo geweldig vinden, echter wordt het dan iets te technisch.

Het grootste voordeel is vooral dat wij bij geen enkel project dachten: Laravel is hier niet geschikt voor. Van Application Programming Interfaces (API) tot aan webshops, met Laravel kan er een goed opgebouwde applicatie gebouwd worden. Een applicatie dat overzichtelijk en snel blijft.

Meer weten?

Wil je graag meer te weten komen over Laravel? Dan kan je het beste naar hun eigen website gaan.

Hebben wij je overtuigd en wil je graag starten met Laravel, gewoon doen! Zoals eerder beschreven is de documentatie erg duidelijk en er staat ook in hoe je Laravel moet installeren. Net even wat meer hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!